Repensando la Práctica Profesional Supervisada en tiempos de Co-vid 19

Authors

  • Leonardo Alberto Buzzi Facultad de Ciencias de la Salud. Universidad Nacional de San Luis. Argentina.
  • Bárbara M. Junco Mansur Facultad de Ciencias de la Salud. Universidad Nacional de San Luis. Argentina

Keywords:

Nutrition practice; outreach; Covid

Abstract

Due to the COVID-19 pandemic, students and teachers of the fifth year of the degree in Nutrition of the Faculty of Health Sciences, National University of San Luis were immersed in a complex and paralyzing situation at the same time time given the impossibility to attend the Primary Health Care Centers to carry out the Supervised Professional Practice of Nutrition in Public Health. This situation led to the search and evaluation of different scenarios and strategies that could become a possible field of action for students to be able to provide proof of knowledge, develop skills and abilities that this instance of training implies. Given this, university outreach was a viable tool that allowed us to respond to this situation that worried students, teachers and authorities.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Bojalil, L. F. (2008). La relación universidad-sociedad y sus desafíos actuales. Reencuentro. Análisis de problemas universitarios, (52), 11-18.

Consejo Interuniversitario Nacional.(2020).Las universidades argentinas frente a la pandemia del COVID 19. Recuperado de: https://www.cin.edu.ar/las-universidades-argentinas-frente-a-la-pandemia-del-covid-19/

Universidad Nacional de San Luis. (2018). Estatuto Universitario. Recuperado de:http://www.secgral.unsl.edu.ar/wp-content/uploads/docs/Estatuto-Universidad-Nacional-de-San-Luis-2018.pdf

Secretaría de Extensión Universitaria. (2019). Nuevas Presentaciones 2019 de Proyectos de Extensión de Interés Social de la Universidad Nacional de San Luis. Recuperado de: http://digesto.unsl.edu.ar/docs/201907/20190712135744_10974.pdf

Secretaría de Extensión Universitaria. (2019). Presentación de Proyectos de Extensión y Docencia (PED) Convocatoria 2019 de la Universidad Nacional de San Luis. Recuperado de: http://digesto.unsl.edu.ar/docs/202009/20200929114536_5883.pdf

Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. (2009). Plan de estudios Licenciatura en Nutrición. Recuperado de: http://www.facultaddesalud.unsl.edu.ar/wpcontent/uploads/2014/05/Plan-Licenciatura-en-Nutricion.pdf

Published

2021-12-17